Bariyer sistemleri, günümüzde en çok ilgi gören, otomotiv sektörü, imalat sektörü, lojistik ve depolama sektörü, gıda ve içecek sektörü, kimya ve tekstil sektörü ve havalimanları gibi alanlarda en çok kullnılırken aslında tüm sektörlere uygundur ve tavsiye etmekteyiz. Flexsafe muhteşem bir güvenlik önlemi oluşturan bir ürün tipidir. Alanında uzman kişiler tarafından kullanılması gereken iş makineleri ne kadar dikkat edilse de kullanım alanında bazı kazalara sebebiyet verebilmektedir. İş makinelerinin olduğu yerlerde bulunması gereken bariyer sistemleri, çelik ve ya esnek bariyer sistemleri ile iki ana kategoriye ardından da çok geniş bir alana yayılmaktadır. Verdiği faydaların yanında parmak izi, kart okuyucu ve OGS sistemleriyle birlikte, bariyerlere entegre edilerek geçiş kontrolleri sağlanabilen bariyerler dahi vardır.

Flaxsafe esnek bariyer sistemleri, kullanılan ana malzemesi esnek ve sentetik polimer olmasından dolayı, demir-çelik bariyer sistemlerine nazaran birçok avantajı bulunmaktadır.

  • Esnek koruma bariyerleri çarpmalara karşı dayanıklıdır ve darbe aldıktan sonra hiçbir zarar görmeden eski haline dönebilir.
  • Esnek koruma bariyerleri yüksek hızla hareket eden, 4 tona kadar ağırlıkta forklift araçlarını durdurabilir.
  • Çelik bariyerler gibi periyodik bakımlar gerektirmeyen esnek bariyer sistemleri, kullanılan sentetik polimer sayesinde kırılmaz ve şekil değiştirmez.
  • Esnek bariyer sistemleri, çelik bariyer sistemleri gibi tek kat boyaya sahip değildir. Tamamen boyalıdır ve zamanla boya katmanlarının sorulması gibi bir durumla karşı karşıya kalınmaz.
  • Flexsafe esnek bariyer sistemleri kir tutmaz ve temizlik, bakım gerektirmez.
  • Zamanla güneş ışınlarından kaynaklı solma ve aşınma yapmayan esnek bariyer sistemleri, estetik görünüm ve kolay taşıma gibi özelliklere sahiptir.

Olağan bir kaza durumunda esnek bariyer sistemleri elastikiyeti sayesinde konulduğu veya sabitlendiği yere bir zarar vermez. Kullanım kolaylığı ve birçok avantajı sayesinde demir- çelik bariyer sistemleri yerine tercih edilir.